Paaschocolade

 Paaschocolade


Hoe wordt chocolade gemaakt? Volgens het boekje ' De paashaas en de chocoladefabriek' eten de kippen chocolade en leggen ze dan chocolade eieren...

Niet dus, de cacoboon zorgt daarvoor. Door allerlei bereidingen weten we intussen dat er fondant-, melk- en witte chocolade is.

Die mochten we natuurlijk ook eens proeven en iedereen proefde met succes alle drie de smaken.



We maakten ook een paaswerkje, deze keer maakten we iets uit natuurlijk materiaal. Van takken een ei maken, pompons maken, oren tekenen en raffia vlechten. Het was een serieus karwei, maar kijk eens hoe mooi het geworden is.


Met chocolade kan je ook schrijven...

Er kwamen kuikens en wat is er leuker dan een doolhof voor hen...Even denken wat heb je daarvoor nodig, hoe zullen we dit doen, moeten we geen plannetje maken,...

Achteraf hebben we geëvalueerd en aangepast. De muren moesten iets hoger, het karton moest steviger,...

En natuurlijk mochten we ook zoeken naar paaseitjes, hoewel dit een spannend moment was. Bij de jongste kleuters lagen er al eitjes, bij de oudste nog niet. Hoe kwam dat?
Gelukkig zette juf Charlotte het raam open en konden wij na de eerste speeltijd toch naar hartenlust eitjes rapen... 


Vrolijk Pasen, iedereen!